lördag 13 augusti 2011

Uppstart hos Pysselmyran!Då har vi startat med utmaningarna hos Pysselmyran för hösten och jag har gjort en bok att spara blomsterminnen i. Jag har en vän som älskar sin trädgård och samlar in fröer varje höst. Men hon har inte riktigt koll på allt, var hon lägger fröer eller från vilket år osv. Därför har jag gjort en liten bok till henne med fickor, där kan hon spara sina fröpåsar och annat smått och gott. Även  möjlighet att anteckna om sina växter för att få bättre koll. 

Boken är ihop bunden med en rund läderrem som jag som jag satt fast charms på i änden med en låsteknik för smycken. Jag har även satt dit nitar  för att remmen inte ska skava sönder hålen. 

Det är tre olika, tvåsidiga mönstrade papper, som jag vikt ihop. Tagsen är hemmagjorda och jag har använt distress på små duttar och gjort de runda ringarna runt hålen. 
Det är lätt att flytta runt tagsen om  man vill ha fickorna till fröpåsarna.

Jag har också stämplat på en del av de mönstrade cardstocken. De bitarna som är 10*10 cm, har jag lämnat helt vita, För att man ska kunna skriva på dem eller sätta fast bilder på växterna. Alla stämplar kommer från Pysselmyran och är stämplade med distresser .


Alla sidor går att vika ut som på den här bilden. Även här kan man klistra fast sina bilder eller annat man vill spara. Alla kanter och tags är distressade med Walnut stain och Wintage photo.
Hon får lite småsaker i en påse vid sidan om också. Med små etiketter, små papperspåsar, skyltar och blomor, som hon själv sätter in i boken där  hon vill ha det.

 Hoppas ni också testar de här boken! Den var jätterolig att gör och 
              inte svår: Ha en skön helg så hörs vi snart igen :O)
                                                 Zora

6 kommentarer:

Eva sa...

Rolig bok med massa finesser! Härliga färger och papper. Superläcker!!
Kram Eva W

Marita Johansson sa...

Wow vilken kanonfin bok.
Vilket arbete du har lagt ner.
Vännen kommer att bli jåtteglad

LivetenligtMaldis sa...

underbar! kommer sno idén till min svägerska :)

Camilla Rosén sa...

superfin! så kul att se och att härma!

Alice sa...

beautiful project! love all the details!

Michaela Lejonberg sa...

Såå cool liten bok! du är finurlig du Zora!!
Jättesnyggt!
Kraaam