söndag 15 maj 2011

Näsdukskort, Mina två första DT uppdrag hos Pysselmyran.

Här är DT korten hos Pysselmyran. Sofia frågade mig under en mara om jag var intresserad att börja i hennes DT- team och naturligtvis tackade jag ja! Sofia designar sina egna stämplar och det är dem jag användt på korten, de finns att köpa i hennes shop Pysselmyran.

Jag  har torrembossat ramen och använt mig av  stämplarna  "Av hela mitt hjärta" flera gånger för att skapa en bakgrund. "Maskros" och "Träskylt" som jag klippt ut och fäst med kuddar. Runt kortet har jag ritat och längst ner har jag stämplat myra mini. Mösterpapper som kommer från Maja design "Mina vänner"  Pysselmyran har flera kollektioner av Maja papper. Insidan av kortet har jag stämplat maskros och ritat en ram runt.


Mitt andra kort är ett näsdukskort, kallas det av en del. När kortet är ihopvikt ser det ut så här och jag har använt mig av stämpeln Collage Carpe diem, som jag älskar.När du öppnar kortet ser det ut så här, även bandet som håller ihop kortet har jag tagit en bild på.

     
     
Här följer beskrivning till detta kort: Skär till en cardstock 26* 26 cm. Biga den från alla sidor på 6.5 cm. Mät sedan ut mitten på 13 cm på alla fyra sidorna, biga mellan dessa markeringar.
Nu ska din cardstock se ut på följande sätt med alla bigningar.Biga hörnfyrkanterna  till trekanter se bild.Skär till 6 st fyrkanter 6*6 cm, dela dessa till trekanter,skär en fyrkant 13*13 cm. Nu har du skurit till alla bitarna som är mönstrade på detta kort. Här nedanför visar jag en delad fyrkant och mitten. De andra tre mindre fyrkanterna ska också delas.Skär till 2 st fyrkanter 6*6 cm och dela till trekanter. Skär sedan 4 st fyrkanter 8.5*8.5 cm som du delar till ( fyra av dessa sätt på "baksidan" av kortet) trekanter. Nu har du alla enfärgade bitarna klara. Klistra fast alla bitarna på kortet. Vill du kan du använda tre olika mönstrade papper då får du mer effekt på kortet
Vik sedan ihop kortet som på bilderna här.

       
Ha en bra start på den nya veckan!!
//Zora

Inga kommentarer: